Werking Tijgeroog

Effecten op de gezondheid

Spiritueel

* De tijgeroog versterkt het ego, maakt zelfbewuster en minder verlegen.
* Het nemen van beslissingen gaat gemakkelijker met een tijgeroog in je zak.
* Een goede steen voor onzekere kinderen die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.
* Tijgeroog versterkt het innerlijk oog en vergroot zo ook je intuïtie en spirituele vermogens.
* De tijgeroog hoort bij de onderste drie chakra’s, maar vooral bij de zonnevlecht.

Mentaal

* Tijgeroog vergroot de opmerkzaamheid en de concentratie.
* Tijgeroog helpt om mensen te doorzien, inclusief jezelf. Geeft geestelijke bescherming en versterkt je rationeel denken.
* Met deze steen in je zak kun je wat op je pad komt beter doorgronden. De tijgeroog helpt je de juiste situaties en mensen te herkennen, en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.
* Tijgeroog maakt daadkrachtig.
* Tijgeroog is een goede steen bij studie: de steen vergroot je analytisch vermogen en helpt je teksten en diagrammen te doorgronden.

Emotioneel

* Tijgeroog is een goede steen tegen angsten en fobieën, zoals claustrofobie, smetvrees, agorafobie, angst voor het donker. De steen helpt je om de diepere oorzaak te doorgronden en geestelijke blokkades op te heffen.
* Tijgeroog maakt leergierig en nieuwsgierig.
* Tijgeroog ondersteunt kinderen die gepest worden.

Fysiek

* Oplegging met tijgeroog op de zonnevlecht kalmeert buikpijn, darmkrampen en darmzenuwen. Maag en lever worden versterkt, de stoelgang wordt verbeterd. Tijgeroog verlicht en heelt hepatitis en levercirrose.
* Tijgeroog stimuleert het hart en de bloedsomloop, en verbetert de bloedsamenstelling. De verhouding tussen de verschillende soorten bloedlichaampjes en bloedplaatjes in het bloed wordt verbeterd. Het bloed bevat zodoende meer ijzer en meer zuurstof. Hierdoor zullen de organen beter van zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien en worden afvalstoffen beter uit het lichaam verwijderd.
* De verwarmende tijgeroog (dankzij het ijzer) helpt spieren te ontspannen, is goed tegen spierkrampen en is pijnstillend. De steen maakt botten sterker en gewrichten soepeler. Vooral rug, heupen, knieën en enkels hebben baat bij het regelmatig dragen van tijgeroog.
* Tijgeroog verlicht en heelt allerlei klachten van de luchtwegen: verkoudheid, keelpijn, ademnood (door astma), bronchitis en longklachten. De steen werkt vaak erg goed als de astma mentale oorzaken heeft. Vooral kinderen met astmatische klachten hebben veel baat bij het dragen van een tijgeroog. Tijgeroog heelt ook allergische keelklachten.
* Tijgeroog heelt ogen en oren. Slecht zicht en slecht gehoor kunnen verbeteren. De steen heeft een positieve invloed op de hersenen en de zenuwen. De grove motoriek (van armen en benen) en de fijne motoriek (oog-handcoördinatie) worden verbeterd. Tijgeroog lost sommige soorten spanningshoofdpijn en migraine op.
* Tijgeroog werkt sterk in op de stofwisseling.

 

Symbolen

De tijgeroog hoort bij de sterrenbeelden Schorpioen, Maagd, Tweelingen en Leeuw.
De rune die bij de tijgeroog hoort, is de runeW Wonne.
De W (Wonne = Geluk, vreugde) staat voor vervulde wensen. De tijgeroog geeft plezier in het leven, maakt vrolijk en alert. De steen geeft je overzicht en inzicht.

 

Fysische eigenschappen

De tijgeroog is een gesteente dat spleten opvult. Het vertoont dan ook geen duidelijk zichtbare kristallen, maar vormt vezelige massa’s.
De bijzondere structuur van tijgeroog wordt veroorzaakt door vezelige asbestkristallen (crocidoliet), die in de loop van de tijd vervangen zijn door kwarts (siliciumdioxide). Ondanks deze veranderde samenstelling bleef de oorspronkelijke vorm en richting van de asbestvezels behouden. Het ijzer in de asbestvezels oxideert en geeft de mooie goudgele kleur.

Samenstelling: SiO2 + FeOOH + (Al, Mg, Na)
Hardheid: 7
Glans: glasglans, vetglans, zijdeglans op de
breukvlakken
Transparantie: ondoorzichtig
Breuk: vezelig
Splijtbaarheid: geen
Dichtheid: 2,64 – 2,71
Kristalstelsel: trigonaal

Bron: www.semoea.nl