Uitleg Dierproefvrij

Dierproefvrij

Dierproefvrij (soms aangeduid als proefdiervrij) betekent dat er zowel bij de productie als bij de ontwikkeling van een product geen dierproeven gedaan worden.

Ook gebruik van grondstoffen van dode gewervelde dieren, bijvoorbeeld schildpaddenolie, nertsenolie, marmottenvet, is niet toegestaan. Bedrijven die deze gecertificeerde producten voeren volgen de overtuiging dat testen op dieren onnodig is. Het is ook onwetenschappelijk, aangezien veel dieren een ander immuunsysteem en huidweefsel hebben dan mensen.
Het is herhaaldelijk bewezen dat dierlijke stoffen niet bijdragen aan de effectiviteit van een huidcrème. Ingrediënten als collageen, afkomstig van dode dieren, zorgen er niet voor dat de huid collageen gaat aanmaken. Nutriëntrijke oliën en extracten van planten zijn veel zinvoller voor de huid. De huid kan deze stoffen opnemen waardoor de huid wordt beschermd en het herstelvermogen van de huid bevordert wordt.

Bij cosmetica en huidverzorgingsproducten met een certificering weet je zeker dat je een natuurlijk, biologisch, diervriendelijk en verantwoord product in handen hebt.

“Vanaf 11 maart 2013 is er een algeheel verbod op de verkoop van cosmetische producten en ingrediënten die op dieren getest zijn.”

Geweldig!!!

Producten als make-up, lipsticks, douche-gels en shampoos (etc.) moeten allemaal getest worden op hun effecten voor de gezondheid en veiligheid van de consument, maar experimenten met dieren krijgen steeds meer kritiek. Volgens dierenwelzijnorganisaties worden jaarlijks in de EU 38.000 dieren gebruikt om nieuwe cosmetische producten en ingrediënten te ontwikkelen en te testen…