INCI Lijst Z

INCI – Z

ZEA MAYS – Maismeel. Poeder van de maiskorrel, gebruikt in maskers en scrubs vanwege de licht schurende werkin en het reinigen van de poriën. Soms als verdikkingsmiddel gebruikt.

ZINC – Belangrijk mineraal voor het groeien en regenereren van de huidcellen. Vaak geadviseerd om in te nemen bij sommige acne klachten.
ZINC LACTATE – Zinkzout van melkzuur. Ontsmettende werking, stimuleert wondheling.
ZINC OXIDE (CI 77947) – Zinkoxide. Deze wateroplosbare substantie geeft een goede sunblock en beschermt daardoor tegen UVA/UVB stralen.
ZINC RICINOLEATE – Zinkzout uit ricinolzuur. Ingrediënt in deodorant.
ZINGIBER OFFICINALE – Gember. Ontstekingsremmend en stimulerend met verwarmende en verzachtende eigenschappen. Gebruikt in crèmes, lotions en haarverzorgingsproducten. Het stimuleert de doorbloeding van de huid en de de hoofdhuid. In poedervorm of als olie is het een uitstekend ingrediënt voor in bad- en andere verzorgingsproducten. Soms voor de geur gebruikt.