INCI Lijst S

INCI – S

SALVIA SCLAREA OIL – Extract van de Salvia (Salie) bloem (clary sage flower).
SACCHARUM OFFICINARUM – Suikerriet. Een belangrijke bron van glucol zuur. De milde exfoliërende werking helpt om dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren. Een goede toevoeging aan antiaging producten. (Zie ook Fruit Acids.) Soms gebruikt als natuurlijke geurstof.
SALICYLIC ACID – Salicylzuur. Het werkzame bestanddeel in aspirine. In producten voor de vette en acne gevoelige huid gebruikt vanwege de ontstekingsremmende en exfoliërende eigenschappen. Plaatselijk gebruikt dringt het de follikel binnen en verwijderd het overmatig talg, dode huidcellen en onzuiverheden waardoor het helpt om verstopte
poriën en puistjes te voorkomen. Natuurlijke bronnen van salicylzuur zijn wilgenbast extract (Salix nigra) en wintergroen olie (Gaultheria procumbens)
SALIX ALBA BARK EXTRACT – Verkregen door extractie van wilgenschors Ontsmettend, wondhelend en heeft een regulerend effect op de vetproductie van de huid.
SALIX NIGRA – Wilgenbast, Zwarte wilg. Een zeer goede bron aan salicylzuur. Zeer doeltreffend in de behandeling van de acne gevoelige huid. Een natuurlijke ontstekingsremmer. (Zie ook Salicylic acid)
SALVIA OFFICINALIS – Salie olie. Zuiverend en tonifiërend. De antibacteriële werking maakt het ideaal voor de gevoelige huid en hoofdhuid. Vaak in anti-roos producten gebruikt. In combinatie met rozemarijn wordt het vaak gebruikt in haar en hoofdhuid producten vanwege de anti-oxidatieve eigenschappen.
SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF WATER – Extract van salieblaadjes. Verfrist, reinigt en is ontstekingsremmend.
SALVIA SCLAREA – Muskaatsalie olie. Etherische olie, samentrekkend en gaat rimpels tegen. Ook gebruikt als een natuurlijke geurstof.
SAMBUCUS NIGRA – Zwarte vlier. Zeer verzachtend voor de huid. Bevat een hoog gehalte aan vetzuren (66%). Erg goed voor de huid en het haar.
SANTALUM ALBUM OIL – Sandelhout olie. Een van de oudste geuren. Deze aromatische, etherische olie wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt vanwege de diepe houtachtige geur die lang houdbaar is op de huid.
SAPONARIA OFFICINALIS – Zeepkruid. Rijk aan saponinen. Een natuurlijk reinigingsmiddel gebruikt in zeep vanwege de schuimende eigenschappen.
SAPONINS – Zeepstof. Natuurlijke glucoside wat schuimvorming geeft. Een natuurlijk reinigend middel.
SASSAFRAS OFFICINALE – Sassafras olie. Etherische olie welke vaak als natuurlijke geurstof wordt gebruikt.
SCLEROTIUM GUM – Een natuurlijke gel.
SCUTELLARIA BAICALENSIS – Glidkruid. Mild tonifiërend en stimulerend middel. Bevat antioxidanten en heeft antimicrobiële eigenschappen. Zeer heilzaam voor haar en hoofdhuid.
SEA SALT – Zeezout. Mineraalrijk zout, uit zeewater verkregen. Gebruikt in tandpasta’s, badproducten en bodyscrubs vanwege de verzachtende werking op de huid.
SECALE CEREALE SEED EXTRACT – Roggezaad extract. Het zuiverende extract van roggezaad. Een uitstekend ingrediënt voor gezichtscrèmes en anti-aging formules. Het heeft een verstevigende werking en laat de huid er gladder uitzien. Bij 2 maal daags gebruik is het aangetoond dat fijne lijntjes en rimpels met 25 % verminderen.
SELENIUM – Voedend mineraal met antioxidatieve eigenschappen. Zeer verzachtend voor de hoofdhuid. Wordt gebruikt in producten voor een schilferige hoofdhuid.
SESAMUM INDICUM – Sesam olie. Vergelijkbaar met avocado olie. Heeft een hoog gehalte aan linolzuur en vetzuren. Vaak gebruikt als drager voor andere ingrediënten in verzorgingsproducten.
SHOREA STENOPTERA BUTTER – Verkregen uit de pitten van vruchten van een Aziatische boom. Geeft zijdezachte huid, en geeft een dun beschermend laagje op de huid.
SILICA – Silicium. Een mineraal gebruikt als verdikkingsmiddel en stabilisator. Het verhoogt ook de werking van zonbeschermingsproducten.
SILK (SERICA) –  Eiwit verkregen uit zijde. Geeft de huid een zijdezacht gevoel.
SILK POWDER – Zijdepoeder. Gebruikt in make-up poeders om te egaliseren en om de huid glad en zacht te maken. Verkregen uit zijdedraden. Rijk aan aminozuren en vitamine E.
SILYBUM MARIANUM – Mariadistel. Ontgifter, gebruikt bij leverfuctiestoornissen.
Klinische studies hebben bewezen dat silymarin, het actieve deel van de mariadistel een flavonoide is, een sterk anti-oxidant dat de huid beschermt tegen schade van vrije radicalen, zoals zonnestralen en vervuiling. Verzachtend voor de huid en hoofdhuid.
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED EXTRACT – Verkregen door extractie uit jojobazaad. Sterk hydraterend verzorgt huid en haar.
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL – Olie uit jojobazaad. Olieachtige wax van de jojobaboom, wat de jojobawoestijnplant helpt om water vast te houden tijdens de droogte in de zomer. Gebruikt in cosmetica werkt het niet alleen vochtregulerend maar brengt het als het ware een beschermend laagje aan over de huid en de haarschacht waardoor het niet uitdroogt. De olie is erg stabiel en effectief voor de droge huid, beschadigd haar en gespleten punten.
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED WAX – Was wat afkomstig is van jojobazaad. Geeft consistentie.
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED POWDER – Jojoba meel. Rijk aan proteinen en natuurlijke vezels. Dit bijproduct van de jojobaplant bevat 17 aminozuren. De milde scrubbende werking helpt dode huidcellen te verwijderen, voedt en is diepreinigend zonder uit te drogen.
SMILAX UTILIS – Struikwinde. Een mild natuurlijk reinigend middel wat de huid zuivert. Bevat plantaardige zeepstoffen.
SODIUM BENZOATE – Natriumbenzoaat. Een zout van benzoëzuur wat van nature voorkomt in veenbessen, appels, pruimen en andere vruchten. Ook in kaneel en kruidnagel. Gebruikt in voedingsmiddelen en cosmetische producten als mild conserveringsmiddel vanwege de antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen.
SODIUM CHLORIDE – Zie Sea Salt.
SODIUM COCOATE – Kokosnoot natrium. Een kokosnootolie verzeept met alkalizout, waardoor zeep schuimt. (zie ook Cocos nucifera oil.)
SODIUM COCOYL GLUTAMATE DISODIUM COCOYL GLUTAMATE – Bereidt uit kokosolie en glutaminezuur. Geschikt als emulgator en het heeft een beschermend en vochtregulerend effect op de huid.
SODIUM COCOYL HYDROLYZED SOY PROTEIN – Een milde natuurlijke zeep. (Zie ook Sodium Cocoate; Hydrolyzed Soy Protein).
SODIUM HYALURONATE – Natriumhyaluronaat. Een natuurlijk bestaand glycosaminoglycaan (polysaccharide) uit nuttige bacteriën gehaald. Uit biotechnologie (niet te verwarren met GMO-technologie). Gebruikt in huidverzorgingsproducten om vocht aan te trekken en vast te houden.
SODIUM HYDROXIDE – Een alkalisch zout verkregen door elektrolyse van zeewater.
SODIUM LAURYL SULFOACETATE – Kokostenside. Verbinding van natrium en het plantaardige laurinezuur. Wasactieve stof.
SODIUM LACTAT –  Hydraterende factor verkregen door fermentatie van tarwe. Hydraterende eigenschap.
SODIUM PALMATE, SODIUM PALMITATE, SODIUM PALM KERNELATE – Palmolie verzeept met een alkalisch zout. Verantwoordelijk voor de hardheid en duurzaamheid van stukken zeep. (Zie ook Elaeis quineensis (Palm Oil).
SODIUM PCA – Natriumzout. Een aminozuur wat voorkomt in voedsel. Gebruikt in de goede concentratie werkt het als een zeer vochtregulerend middel voor de huid. Verkregen uit glutaminezuur van suikerriet.
SOPHORA TETRAPTERA FLOWER – Petals from the flowers of the Kowhai tree.
SORBITAN OLIVATE – A lipid wax derived from the esters of olive oil. Offers excellent long term moisturisation and skin hydration. Fatty Acids.
SORBITAN PALMITATE – A lipid wax derived from the esters of olive oil fatty acids. Offers excellent long term moisturisation and skin hydration.
SORBITAN SESQUIOLATE – Dit middel is afgeleid van sorbitol en is verzachtend voor de huid. Wordt soms als emulgator gebruikt. (zie ook Sorbitol)
SORBITAN STEREATE – Een oppervlakte-actieve stof afgeleid van bessen en andere plantaardige bronnen, bestaande uit sorbitol, een natuurlijke zoetstof en stearinezuur, een vetzuur. In cosmetica gebruikt als emulgator en bevochtigingsmiddel.
SORBITOL – Een wit en zoet crystaline alcohol uit bessen, fruit of maiszetmeel. Als vochtregulerend middel en suikervervanger. Gebruikt in tandpasta’s.
SOYBEAN GLYCERIDE – Verkregen uit soja-olie. Geeft soepele lippen.
SPIRAEA ULMARIA – Moerasspirea. Gebruikt in cosmetica voor de gevoelige huid vanwege het tonifiserende effect.
SPIRULINA MAXIMA EXTRACT – Blauwe alg, uit zee geoogst en gereinigd. Werkt ontstekingremmend, hydraterend en gaat onzuiverheden tegen.
SQUALANE – Een verzadigd koolwaterstof wat gehaald wordt uit olijven. Onderdeel van menselijk talg. Gebruikt in cosmetica vanwege de verzachtende en antibacteriële eigenschappen.
STEARAMIDOPROPL-DIMETHYLAMINE – Natuurlijke conditioner (vetzuuramine). Verbetert de gezondheid en structuur van het haar.
STEARIC ACID – Stearinezuur. Natuurlijk vetzuur uit kokosolie gebruikt als emulgator en verdikkingsmiddel. Het is een oppervlakteactieve stof welke helpt om zeepdeeltjes aan vet te binden zodat ze van de huid afgespoeld kunnen worden. Geeft natuurlijke consistentie.
STYRAX BENZOIN EXTRACT – Styrax benzoewax extract. Antiseptisch, ontstekingsremmend en adstringerend. Gebruikt in huidverzorgingsprodukten om de gestresste huid te kalmeren en elasticiteit te bevorderen.
STYRAX BENZOIN RESIN EXTRACT – Benzoë olie. Natuurlijk antiseptisch en samentrekkend middel, werkt ook als anti-oxidant en conserveringsmiddel. Helpt de huid en hoofdhuid gezond te houden. In de tandheelkunde wordt wel een tinctuur gebruikt om ontstekingen van tandvlees te behandelen
SUCROSE – Tenside uit suiker en laurinezuur (kokosolie). Werkt vochtregulerend en houdt vocht vast in de huid. Milde wasactieve stof.
SUCROSE COCOATE – Van kokos en suikerbiet, mild voor huid en haar.
SUCROSE LAURATE – Een vetzuur ester uit suiker, gebruikt in cosmetica als emulgator en tenside.