INCI Lijst R

INCI – R

RAPHANUS SATIVUS – Radijs extract. Antibacterieel en samentrekkend. Soms gebruikt als natuurlijke kleurstof.

RETICULIN – Reticuline. Een van de drie belangrijkste eiwitten van de huid. Vaak gebruikt in celherstellende crèmes om vocht aan te trekken en vast te houden.
RETINYL PALMITATE – Vitamine A. Antioxidant, veel gebruikt (zowel inwendig als uitwendig) bij de behandeling van acne en andere huidaandoeningen. Plaatselijk aangebracht stimuleert het de vorming van nieuwe huidcellen en helpt het de uitscheiding van talg te reguleren. Met name gunstig voor de droge of de aan de zon blootgestelde huid. Het is vaak te vinden in zonbeschermingsproducten. Het heeft een verzachtend en vochtregulerend effect op de huid. (Een tekort aan vitamine A kan het huid verouderingsproces versnellen.) Ook gebruikt als een natuurlijk conserveringsmiddel in cosmetica.
RHUS SUCCEDANEA FRUIT WAX – Ook wel Japanse was genoemd. Verzorgende was, verkregen uit de vruchten van de sumak. Geeft consistentie aan eyeliners.
RIBES NIGRUM – Zwarte bes extract. Een bron van natuurlijke fruitzuren. Gebruikt in gezichtsmaskers en lotions om de aanmaak van huidcellen te bevorderen. (Zie ook Fruit Acids.)
RIBOFLAVIN – Vitamine B-2. Een antioxidant als integraal onderdeel van het chemische proces dat glutamine maakt, wat de huidcellen beschermd tegen schade van vrije radicalen. Zeer goed voor de huid en de nagels.
RICINUS COMMUNIS CASTOR SEED OIL – Wonderboomolie. Een vochtregulerend en huidverzachtend middel wat vaak wordt gebruikt in lipstick, lipgloss en andere cosmetica om de textuur te verbeteren.
ROSA DAMASCENA FLOWER WATER – Rozenwater extract van de Damascusroos. Het heeft een vochtregulerend en kalmerend effect op de huid. Verzachtend ingrediënt voor de droge, gevoelige huid. Harmoniserend, kalmerend, licht samentrekkend en ontsmettend.
ROSA DAMASCENA FLOWER OIL – Rozen olie. Etherische olie verkregen door stoomdestillatie. Gebruikt voor de verzachtende eigenschappen en aangename geur.
ROSA MOSCHATA OIL – verkregen door extractie van zaad van de wilde roos. Verzacht de huid, heeft een celregenererende werking in emulsies en reinigingsproducten.
ROSA RUBIGINOSA – Rosa Mosqueta® Rozenbottelzaad olie. Olie uit de rozenbottels van de zeldzame roos die in de Chileense Andes groeit. Rijk aan vitamine C, linol-en linoleenzuur en essentiële vetzuren die noodzakelijk zijn voor de regeneratie van de huidcellen. Het wordt al sinds honderden jaren gebruikt door de Zuid-Amerikaanse indianen vanwege de genezende en vochtregulerende eigenschappen. Klinische testen bewijzen dat Rosa Mosqueta®. regelmatig aangebracht, littekens en huidverkleuringen vervaagd en de groei van huidcellen bevorderd. Het is het beste middel voor de droge en oudere huid en broos en beschadigd haar.
ROSACANINA FRUIT OIL – Rosehip oil, extracted from organic rose hips.
ROSADAMASCENE FLOWER OIL – Extracted from the rose flower petals.
ROSMARINUS OFFICINALIS OIL – Rozemarijnolie. Etherische olie goed voor zowel de huid als het haar. Het werkt als een anti-oxidant en heeft kalmerende en zuiverende eigenschappen. In haarverzorgingsproducten wordt het gebruikt om de haarwortels te stimuleren en de bloedcirculatie van de hoofdhuid te stimuleren. In conditioners kan het met salie gecombineerd worden om de hoofdhuid te balanceren.
ROYAL JELLY – Substantie die wordt uitgescheiden via de spijsverteringsbuis van de werkbijen. Een krachtig en voedende stof met een hoog gehalte aan aminonzuren, mineralen en vitamine A, B, C en E. Zeer verzachtend en vochtregulerend voor de huid.
RUBUS IDAEUS – Frambozen extract. Antioxidant and samentrekkend. Beschermend en tonifiërend.