INCI Lijst O

INCI – O

OCIMUM BASILICUM OIL – Basilicumolie. De etherische olie helpt de circulatie verbeteren. Het heeft ontgiftende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in producten voor de acne gevoelige huid.
OENOTHERA BIENNIS – (Evening Primrose) Teunisbloemolie. Zeer verzachtend en voedend middel, rijk aan essentiële vetzuren. Een bron van gamma-linoleenzuur (GLA), wat ook in moedermelk voorkomt. Aanbevolen bij de behandeling van eczeem en andere aandoeningen van de droge huid en hoofdhuid.

OLEA EUROPAEA – Olijfboom poeder. Een milde scrub van olijf zaden.
OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT – Olijvenblad extract. Gebruikt vanwege de antibacteriële eigenschappen.
OLEA EUROPAEA OIL – Olijfolie. Verkregen door koude persing van hele olijven. Een rijk verzachtend middel met een hoog gehalte aan vetzuren. Verzorgt en beschermt de huid. Al sinds duizenden jaren gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege het zacht en gladmakende effect.
OPUNTIA FICUS-INDICA – Cactusvijg. Rijk aan voedingsstoffen, antioxidanten en essentiële vetzuren. Het is klinisch bewezen dat het de huid verstevigt en beschermt in 28 dagen, na tweemaal daags gebruik. Een verzachtend en kalmerend middel. Het herstelt de zachtheid en elasticiteit van de droge, rijpe of door de zon beschadigde huid. Een uitstekende toevoeging aan anti-aging producten.
ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL – Verkregen van boomzaden van de Babassu. Verzorgt vooral de gecombineerde huid, omdat het gemakkelijk intrekt. Een lichte olie die het natuurlijke systeem van de huid niet verstoort.
ORIGANUM VULGARE – Oregano olie. Een krachtig antischimmel en helend middel. Chinese kruidendokters gebruiken het al generaties lang om uitslag en andere huidirritaties te verzachten en jeuk te verminderen.
ORYZA SATIVA BRAN WAX – Wax van rijstzemelen. Wordt in cosmetica gebruikt als een verdikkings- en bindmiddel.
ORYZA SATIVA EXTRACT – Rijst Extract. Wordt toegevoegd aan shampoos om het spoelen te vergemakkelijken door zich te binden aan ijzer (uit hard water) en chloor en ze te verwijderen uit het haar. Ook gebruikt als emulgator en bevochtigingsmiddel.
ORYZA SATIVA STARCH- Rijstzetmeel. Wordt in baby poeders gebruikt in plaats van talk. En in poeder make-up om de smeerbaarheid te verbeteren en om de huid een zacht en glad gevoel te geven.
ORYZANOL – Olie verkregen uit rijstkiemolie. Natuurlijke UV-bescherming, natuurlijk anti-oxidant.