INCI Lijst M

INCI – M

MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL – Verkregen uit macadamianoten. Heeft een goed absoberend vermogen, uitermate verzorgend effect.
MACROCYSTIS PYRIFERA – Kelp. Zeewier met een hoog gehalte aan jodium en vitamine A, B-complex, C en E. Een voedingsstof voor de huid en de hoofdhuid. Zeer rustgevend en tonifiserend.

MAGNESIUM – Een mineraal essentieel voor de voeding en absorptie van calcium en vitamine C. Uitwendig gebruikt helpt het bij het reguleren van de talgproductie in de huid en hoofdhuid.
MAGNESIUM SULFATE – Magnesium sulfaat, mineraal zout. Een natuurlijke ontstekingsremmer, algemeen bekend als Bitterzout. Soms gebruikt als emulsie stabilisator. Verbetert het vochtgehalte van de huid.
MAGNOLIA BIONDII – Magnoliabloesem extract. Natuurlijke tonic en kalmerend middel, gebruikt in gezichtscrèmes voor de lichtblekende werking op de huid. Soms gebruikt als geurstof.
MALTRODEXTRIN – maltodextrine. Natuurlijke suiker uit plantaardige zetmeel, gebruikt als stabilisator in cosmetica.
MALTODEXTRIN, CAPSICUM FRUTESCENS FRUIT EXTRACT, BIXA ORELLANA SEED EXTRACT – Extractie van chilipeper of de anatooboom (E160). Natuurlijke rode kleurstof.
MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) EXTRACT – Kaasjeskruid. Een natuurlijk vochtregulerend middel, licht samentrekkend. Zijn huid-verzachtende eigenschappen maken het een uitstekende aanvulling op crèmes, lotions en gezichtsmaskers voor de droge huid. Soms gebruikt als een lotion voor vermoeide ogen.
MANGIFERA INDICA SEED BUTTER – Mangoboter. Boter gemaakt van het zaad van de mango, vergelijkbaar met jojoba boter (Simmondsia chinensis). Een zeer vochtregulerend middel.
MEDICAGO SATIVA – Alfalfa extract. Natuurlijke reiniger en milde peeling. Rijk aan vitamine A, B, C, D en E, en mineralen. Gebruikt in gezichtsmaskers, badoliën, crèmes en lotions. Alfalfa is ook rijk aan eiwitten, waardoor het een uitstekend ingrediënt is voor haarverzorgingsproducten. Bevat saponinen (natuurlijke schuimmiddelen).
MEL – (Manuka) honing, super voor de huid qua verzorging en heling.
MELALEUCA ALTERNIFOLIA – Tea Tree olie. Etherische olie met krachtige antiseptische en ziektekiem dodende eigenschappen, vergelijkbaar met eucalyptus olie. Door zijn sterke geur moet het worden gebruikt in kleine hoeveelheden in cosmetica, maar is een uitstekende aanvulling op anti-roos shampoos en therapeutische maskers en crèmes.
MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) WATER – Destillatie van tea treebladeren. Werkt antiseptisch, anti-bacterieel en werkt tegen roos.
MALEI AZADIRACHTA EXTRACT – Verkregen door extractie van schors en bladeren van de neem boom. Verbetert circulatie, is anti-bacterieel en werkt tegen roos.
MELILOTUS OFFICINALIS – Akkerhoningklaver. Conditionerend en rustgevend middel. Bevordert de doorbloeding van de huid en de hoofdhuid.
MELISSA OFFICINALIS – Citroenmelisse. Een zeer mild extract, ideaal voor de gevoelige huid, bij huiduitslag en andere allergische reacties. Een anti-irriterend en kalmerend middel, het verzacht, verfrist en kalmeert de huid en de hoofdhuid en bevordert de genezing.
MENTHA ARVENSIS – Akkermint olie. Etherische olie met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met pepermuntolie. Vaak gebruikt in zeep voor zijn antiseptische werking en aangename geur.
MENTHA CITRATA – Bergamot munt. Milde antisepticum en tonic, met eigenschappen die lijken op pepermunt en groene munt. Soms gebruikt als geurstof om de bloemige, citrusachtige geur.
MENTHA PIPERITA OIL- Pepermuntolie. Uitstekend antisepticum vaak gebruikt in shampoo’s en conditioners vanwege zijn stimulerende werking op de hoofdhuid. Ook in badolie voor zijn verwarmende / verkoelende effecten op pijnlijke spieren. Een natuurlijke ontstekingsremmer, zeer kalmerend voor de huid en de hoofdhuid.
MENTHA VIRIDIS, MENTHA SPICATA – Kruizemunt olie. Etherische olie gebruikt om de stimulerende en tonifiërende eigenschappen en verfrissende geur. Soms gebruikt als smaakstof.
MENTHOL – Verkregen uit pepermuntolie. Verkoelend en verfrissend.
METHIONINE – Zwavelrijk aminozuur, zeer goed voor het haar en de huid. (Zie ook Amino Acids.)
METHYL BENZOATE – Natuurlijke isolaat verkregen door de vergisting van suiker. Vaak gebruikt als geurstof.
MICA / CI 77820 – Een natuurlijk transparant mineraal dat wordt gebruikt in make-up om de adhesie te verbeteren, de tint van de huid te egaliseren en geeft een rijk en zacht gevoel aan een product. Natuurlijk UV filter. Parelglans.
MILK PROTEIN – Lactalbumine. Proteïne met een hoog gehalte aan melkzuur en met de acht essentiële aminozuren. Een uitstekend ingrediënt in conditioners voor droog of beschadigd haar.
MINT – Een verscheidenheid aan aromatische planten (genus Mentha) gebruikt als een natuurlijk antiseptisch en verfrissend middel. Zie Mentha piperita, Mentha viridis en andere.
MYRISTIC ACID – Natuurlijk vetzuur verkregen uit kokosolie. Geeft natuurlijke consistentie.
MONTMORILLONITE – Groene klei. Algemeen bekend als de Franse groene klei, rijk aan mineralen en andere voedingsstoffen. Gebruikt in diep reinigende maskers om de huid te reinigen en te balanceren.
MORINGA OLEIFERA SEED OIL – Moringa olie. Een verzachtend middel met een hoog gehalte aan antioxidanten, oliezuur en andere voedingsstoffen voor de huid. Gebruikt in huidverzorging formules vanwege zijn beschermende en hydraterende eigenschappen.
MORUS ALBA – Witte moerbei. Extract van de bast van de moerbeiwortel. Heeft ontstekingsremmende en vochtregulerende eigenschappen. De Chinezen gebruiken het voor een blekend en gladmakend effect op de huid.
MUCOPOLYSACCHARIDEN – Plantaardige of dierlijke stoffen gebonden met water om het dikke, geleiachtig materiaal te vormen dat cellen bij elkaar houdt. Gebruikt in de huid en haarverzorging formules vanwege het vermogen om water vast te houden. Mucopolysacchariden van aloë vera zijn het beste.
MYRISTIC ALCOHOL – Zie Cetyl Alcohol .
MYRISTICA FRAGRANS – Nootmuskaat. Een populair kruid in de keuken. De essentiële olie ervan wordt gebruikt in cosmetica om de exotische, kruidige geur.
MYROXYLON BALSAMUM – Balsam. Antiseptisch en antibacterieel. Veel gebruikt om de helende eigenschappen en in haarlotions en anti-roos producten. Soms om de geur gebruikt.
MYROXYLON PEREIRAE – Balsam Peru. Etherische olie die zeer rustgevend is voor de huid en de hoofdhuid. Soms gebruik als geurstof vanwege haar aangename geur, die doet denken aan vanille.
MYRTUS COMMUNIS EXTRACT – Mirtestruik. Aromatische, stimulerende en milde tonic. Soms gebruikt in zonnebrandproducten voor zijn kalmerende werking op zon-geïrriteerde huid.