Posted on Geef een reactie

INCI Lijst L

INCI – L

LACTALBUMIN- Melkeiwit. Hoog gehalte aan melkzuur en bevat de acht essentiële aminozuren. Het is bestempeld als “de meest perfecte proteïne.” Een uitstekende ingrediënt in conditioners voor droog of beschadigd haar.

LACTIC ACID – Melkzuur. Een zuur dat van nature voorkomt in melk en vruchten, produceert dezelfde pH-waarden als die van het haar en de huid. Een rijk vochtregulerend middel.
LACTIS PROTEINUM – Zie Milk protein.
LACTOPEROXIDASE – Een eiwit aangetroffen in melk. Zijn krachtige enzymatische actie maakt het een natuurlijk antibacterieel middel.
LAMINARIA DIGITATA – Vingerwier. Rijk aan antioxidanten en jodium, helpt bij het aantrekken en behouden van vocht in de huid. Zeer voedend en vochtregulerend.
LAMINARIA OCHROLEUCA – Gele zeewier. Onstekingsremmend en vochtregulerend middel, rijk aan plantensterolen. Helpt bij het aantrekken en behouden van vocht en beschermt de huid tegen negatieve milieu-invloeden.
LANOLIN OIL – Lanoline. Olie die wordt verkregen uit schapenwol, gebruikt als een absorptie basis in crèmes en haarproducten. Huidvriendelijke emulgator, geeft natuurlijke consistentie.
LANOLIN ALCOHOL – Natuurlijk component van wolwas. Stabilisator in emulsies.
LAUROYL LYSINE – Combinatie van een natuurlijke vetzuur (kokosolie) en plantaardige aminozuur (lysine). Geeft de lippen een zacht en glad gevoel.
LAUROYL SARCOSINE – Milde tenside uit een verbinding van lauroylvetzuur en het plantaardige sarconsinevetzuur. Een wasactieve stof.
LAURUS NOBILIS – Laurier olie. Essentiële olie verkregen uit de bladeren van de laurier boom. Vaak gebruikt als kruid en voor de geur, maar fungeert ook als een hoofdhuid reiniger en tonic.
LAUROYL LYSINE – Fijn poeder afgeleid van het aminozuur lysine en laurinezuur van de kokosnoot. Geeft een zijdeachtig gevoel aan make-up poeders.
LAURYL GLUCOSIDE – Milde tenside van een combinatie natuurlijke glutaminezuur en natuurlijke kokosvetzuren. Een wasactieve stof.
LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL – Lavendel olie. Essentiële olie uit lavendel bloemen. Toegevoegd aan huid-en haarverzorgingsproducten om zijn verzachtende en antiseptische eigenschappen en de aangename geur.
LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER WATER – Lavendel water. Een bijproduct van de destillatie van lavendel bloemen, dit hydrolaat of bloemenwater is een natuurlijk hydraterend en kalmerend middel. Heeft een antiseptische en rustgevende werking. Een uitstekend ingrediënt in gezichtsreinigersn, toners en lotions voor de gevoelige huid.
LAVANDULA HYBRIDA – Lavandin. Een hybride verkregen door het kruisen van lavendel en gelei. De etherische olie heeft antiseptische en kalmerende eigenschappen.
LAVENDER-GLYCERIN – Verkregen door de maceratie van lavendel bloemen in plantaardige glycerine. Zeer rustgevend voor de huid.
LAWSONIA INERMIS ALBA – Henna extract. Een hoofdbestanddeel in shampoos en haar spoelingen wat sinds duizenden jaren gebruikt wordt vanwege de kleurende en verzorgende eigenschappen. In zijn meest algemene vorm wordt het gebruikt om rode of roodbruine tinten in het haar aan te brengen. Neutrale henna geeft stevigheid en glans
zonder de haarkleur te veranderen.
LECITHIN – Lecithine. Verkregen uit Soja olie (GMO-vrij). Een plantenextract met een hoog gehalte aan natuurlijke vetzuren. Maakt de huid glad en vereffend rimpels (Zie ook Phospholipids .)
LEPTOSPERMUM SCOPARIUM OIL – Manuka olie. Pijnstillend, antischimmel en antibacterieel. Gebruikt door de NieuwZeelandse Maori’s om zijn geneeskrachtige eigenschappen. deze kruidenolie heeft een vijf keer zo sterke antiseptische werking als tea tree olie en heeft een aangename, honingachtige geur.
LEUCONOSTOC / RADISH ROOT FERMENT FILTRATE – Een natuurlijk antimicrobieel middel, verkregen door de fermentatie van radijs wortels.
LILIUM CANDIDUM FLOWER EXTRACT – Verkregen uit bloesem van de witte lelie. Werkt hydraterend.
LIMNANTHES ALBA SEED OIL – Extract van de meadowfoam bloemen.
LIMONENE – Pure essentiële olie uit planten, vaak gebruikt voor de geur in parfums.
LINALOOL – Pure essentiële olie uit planten, vaak gebruikt voor de geur in parfums.
LINOLEIC ACID, LINOLENIC ACID – Zie Glyceryl linoleate, Glyceryl linolenate.
LINUM USITATISSIMUM EXTRACT – Lijnzaad extract. De fytovoedingsstoffen in lijnzaad staan bekend als antioxidant en om hun ontstekingsremmende en olie-balancerende eigenschappen op de huid. Klinische testen hebben aangetoond dat lijnzaad extract de talgproductie met 20% verlaagd na 28 dagen. (2x per dag aangebracht) Gebruikt
in huidverzorgingsproducten om acne en verstopte poriën te voorkomen. Het vermindert ingegroeide haartjes en huiduitslag bij het scheren.
LINUM USITATISSIMUM SEED OIL – Lijnzaad olie. Verzachtend en ontstekingsremmend, rijk aan essentiële vetzuren, B-vitaminen, eiwitten en mineralen. Zeer voedend voor huid en haar.
LIPOSOMES – Liposomen. Micro-capsules gemaakt van een vette substantie (fosfolipiden), gemakkelijk geabsorbeerd door de huid. Gebruikt in crèmes en lotions. Ze dringen diep door in de huid. Voedend en vochtregulerend. (Zie ook Phospholipids)
LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA – Amberboom olie. Een natuurlijke geur.
LITHOTHAMNIUM CALCAREUM POWDER – Kalkhoudend roodzeewier. Verwijdert dode huiddeeltjes door zachte massage en geeft een zijdezachte en heldere teint.
LITSEA CUBEBA FRUIT OIL – Litsea olie. Antiseptisch en samentrekkende werking. Vaak gebruikt in zeep en lotions om de geur vast te houden.
LONICERA CAPRIFOLIUM, LONICERA JAPONICA – Kamperfoelie, Japanse kamperfoelie. Heeft een uitstekende reinigende en zuiverende werking. Wordt gebruikt in gezichtscrèmes, shampoo en zeep. De olie geeft een plezierige, zoete geur aan cosmetica.
LUFFA CYLINDRICA – Gedroogde en gehakte pit van sponskomkommer (kalebas). Peeling effect, verwijdert dode huiddeeltjes en geeft een gladde huid.
LYSINE – Een aminozuur. Zie Amino acids; Lauroyl lysine.
LYSOZYME – Een natuurlijke enzym.MACADAMIA TERNIFOLIA – Macadamia noten olie. Een uitstekend voedend middel wat de huid en het haar beschermd. Rijk aan essentiële vetzuren. Zijn natuurlijke affiniteit tot talg maakt het een uitstekend ingrediënt voor
huidverzorgingsproducten.
 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *