INCI Lijst J

INCI – J

JASMINUM OFFICINALE – Jasmijn olie. Essentiële olie van de aromatische bloem, op grote schaal gebruikt in de aromatherapie om zijn kalmerende werking en als een natuurlijke geurstof in cosmetica en parfums. Een populair middel binnen de kruidengeneeskunde in China, zeer rustgevend voor de huid en hoofdhuid.

JOJOBA ESTERS – Jojoba boter. Natuurlijke boter gemaakt van jojoba-olie. Een zeer verzachtend middel voor haar en huid.
JOJOBA ESTERS (BEADS) – Jojoba wax korrels. Gemaakt van jojoba wax, deze perfect gladde microscopische bolletjes hebben een exfolierende werking in maskers en scrubs. Een natuurlijk alternatief voor polyethyleen korrels (plastic) gevonden in sommige huidverzorgingsproducten.
JUGLANS REGIA EXTRACT – Walnoot extract. Tonifiërend en samentrekkend, zeer gunstig voor de huid en hoofdhuid. Wordt ook gebruikt als een tijdelijke bruin haarkleur, vaak in combinatie met henna.
JUGLANS REGIA SHELL POWDER – Poeder van de walnootschelp. Natuurlijke exfoliërend middel gebruikt in gezichtsmaskers. De milde zuiverende werking van de gemalen walnoot schelpen helpen overmatig talg te voorkomen en verwijderen dode huidcellen en onzuiverheden.
JUNIPERUS COMMUNIS OIL – Jeneverbesolie, ideale tonic voor de vettere huid. Heeft antiseptische werking.
JUNIPERUS OXYCEDRUS – Jeneverbesolie. Etherische olie die wordt verkregen door stoomdestillatie van het hout van de jeneverbes boom. Gebruikt door de Europese kruidkundigen als een reiniger en toner voor de hoofdhuid. Het verbetert de conditie van de hoofdhuid en helpt schilfering te voorkomen. Koolteer, een gevaarlijke petrochemische
stof, wordt daar tegenwoordig meestal voor gebruikt in vele massa-geproduceerde haarverzorgingsproducten.
JUNIPERUS VIRGINIANA OIL – Cedarwood oil (Virginia), gedistileerd van de cedarwood schors. Geeft verlichting aan de huid bij irritatie en jeuk. Goed voor de bloedcirculatie.