INCI Lijst H

INCI – H

HAMAMELIS VIRGINIANA – (Witch Hazel) Toverhazelaar. Een bijproduct van de destillatie van de bladeren en stengels van de plant. Dit hydrolaat of bloemenwater werkt tonifiërend en samentrekkend. Omdat het een anti-irriterende en ontstekingsremmende werking heeft is het zeer geschikt in gezichtsreinigers en tonics.

HEDERA HELIX – Hedera. Antischimmel vaak gebruikt in massage lotions en producten tegen cellulitis om de verstevigende eigenschappen. Bevat appelzuur, een natuurlijk fruitzuur dat de celvernieuwing van de huid stimuleert. (Zie ook Fruit Acids .) Ook gebruikt in shampoos en haarproducten tegen roos en andere hoofdhuid problemen. Bevat saponinen.

HELIANTHUS ANNUUS (Sunflower) SEED OIL – Zonnebloemolie. Het extract van zonnebloempitten, een rijk verzachtend middel met een hoog gehalte aan linolzuur en essentiële vetzuren. Een goede basis voor massage oliën en lotions.
HIPPOPHAE RHAMNOIDES EXTRACT – Duindoornolie, verkregen door extractie van het vruchtvlees van de duindoorn. Rijkste plantaardige bron van de anti-oxidanten vitamine E en A (betacaroteen en andere caroteensoorten), die helpen bij het voorkomen van de vorming van vrije radicalen. Deze voedende olie is ook rijk aan essentiële vetzuren, in het bijzonder het zeldzame palmoliezuur, een bestanddeel van talg van de huid. Verzacht een gestresste, acne gevoelige huid en de huid die is aangedaan door de zon.
HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL – Oranje-rode olie uit het vruchtvlees van de duindorn. Vermindert irritaties, brengt de huid in evenwicht en beschermt de huid die gevoelig is voor irritaties.
HONEY – Honing. Vochtregulerend en voedend middel, gebruikt als verdikkingsmiddel bij gezichtsmaskers, crèmes en lotions.
HUMULUS LUPULUS – Hop. Antimicrobieel en kalmerend ingrediënt, erg verzachtend en verzorgend voor het haar en de huid. In haarverzorgingsproducten geeft het volume en soepelheid. Het helpt tegen roos en andere hoofdhuid problemen. Gecombineerd met kamille gaat het zwelling tegen en verzacht het jeuk en irritatie.
HYDRATED SILICA – Mineraalkiezel. Is een reinigend onderdeel in tandpasta of peeling voor de huid.
HYDROGENATED CASTOR OIL – Verkregen door hydratatie van de bonen van de wonderboom (kastorolie). Geeft natuurlijke consistentie.
HYDROGENATED LECITHIN LYSOLECITHIN, LECITHIN – Verkregen uit soja olie (GMO-vrij). Maakt de huid glad en vereffend rimpels.
HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES – Verkregen uit kokosolie. Geeft natuurlijke consistentie aan emulsies.
HYDROGENATED VEGETABLE OIL – Verkregen uit palm- of kokosolie. Geeft een zachte en romige substantie en beschermt de stabiliteit.
HYDROLYZED CORN STARCH – Maissiroop. Een natuurlijk bindmiddel in shampoo’s om het makkelijker uit te kunnen spoelen. Het bindt ijzer en chloor en verwijdert dat uit het haar. Ook gebruikt als een emulgator en om te hydrateren.
HYDROLYZED OAT PROTEIN – Gehydrolyseerd haver eiwit. Een natuurlijk vochtregulerend ingrediënt wat gebruikt wordt in de huidverzorging formuleringen vanwege de krachtige anti-aging eigenschappen. Het is klinisch bewezen dat bij het regelmatige gebruik van haver eiwit de verschijning van fijne lijntjes wordt verminderd met 34% en diepe rimpels met 57%. Na het aanbrengen is de huid voor tenminste 8 uur gehydrateerd.
HYDROLYZED RHODOPHYCEA – Rode algen extract. (Zie Algae extract.)
HYDROLYZED SOY PROTEIN – Gehydrolyseerd soja eiwit. Een in water oplosbaar eiwit natuurlijk afgeleid van soja via enzymatische hydrolyse. Het is een uitstekend ingrediënt wat de textuur en de veerkracht van de huid verbetert. In haarverzorgings producten versterkt het de poreuze en beschadigde delen en versterkt het de haarvezel.
HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN – Plantaardige eiwitten. Aangeduid als de bouwstenen van het leven. Eiwit is onze belangrijkste voedselbron, een toonaangevende bron van vitaminen en essentiële aminozuren. Over het algemeen te vinden in vlees, eieren en zuivelproducten. Eiwitten worden verkregen uit soja, tarwe en andere
plantaardige bronnen. Plaatselijk toegepast is plantaardig eiwit een uitstekend vochtregulerend ingrediënt wat makkelijk geabsorbeerd wordt door de huid en de structuur verbeterd. Gebruikt in haarverzorgings producten gecombineerd met vetzuren en aminozuren voor het coaten van poreus of beschadigd haar en gespleten haarpunten.
(Zie ook Hydrolyzed Oat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein.)
HYDROLYZED WHEAT PROTEIN – Gehydrolyseerd tarwe eiwit. Een in water oplosbaar eiwit natuurlijk verkregen uit tarwe. Het helpt bij het aantrekken van vocht en dit vast te houden. Het is klinisch bewezen dat het fijne lijntjes en rimpels minimaliseert. In haarverzorgingsproducten versterkt het poreus en beschadigd haar en repareert het de
haarvezel en maakt het makkelijk doorkambaar.
HYDROSOLS – Bloemenwaters. Hydrolaten zijn bijproducten van de stoomdestillatie van plantaardige materialen. Essentiële oliën zijn geconcentreerde vormen van plantenextracten terwijl hydrosols sterk verdunde oplossingen zijn, bestaande uit een deel plantaardig materiaal en een deel water. Om de consument te beschermen, worden normen ontwikkeld om een aanvaardbare verhouding te bepalen. Kwaliteit hydrolaten zijn gunstig voor huid en haar, maar bevatten niet alle energie zoals in natuurlijke, onbewerkte plantenextracten. (bijv. aloë vera en sinaasappel mergsap).
HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE – Verkregen uit gemalen guarpitmeel. Verbetert de structuur van het haar, bevordert de elasticiteit, voorkomt haaruitval en maakt het goed doorkambaar. Werkt hydraterend.
HYPERICUM PERFORATUM OIL – Sint Janskruid. Dit rustgevende kruid is vooral bekend als een natuurlijk antidepressivum. In olievorm (olijfolie) is dit een uitstekend verzachtend ingrediënt voor de de huid, op grote schaal gebruikt in zon- en huidverzorgingsproducten vanwege de helende eigenschappen op droge, geïrriteerde huid. Ook gunstig voor beschadigd haar en een droge hoofdhuid.