INCI Lijst G

INCI – G

GALACTOARABINAN – Een polysaccharide gewonnen uit de lariks boom. In zonbeschermings middelen verbetert het de SPF van het product door het verkleinen van de deeltjesgrootte van de ingrediënten. Hierdoor wordt het vermogen verhoogd om het beter te verdelen. Heeft anti-oxiderende eigenschappen en is een plantaardige gelvormer.

GAULTHERIA PROCUMBENS – Bergthee olie. Een tonifiërend, stimulerend en verfrissend middel. Deze aromatische olie heeft een verwarmende werking op de spieren en de huid. Uitstekend in bodylotions en badoliën, evenals mondwater en tandpasta’s. Heeft een zeer hoog gehalte aan salicylzuur.
GERANIOL – Plantaardige essentiële olie, vaak gebruikt voor de geur in parfums.
GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT – Verkregen door extractie van bladeren van de gingko boom. Oud Chinees kruid gebruikt in producten, sinds 2800 voor Christus om de veroudering tegen te gaan. Ontstekingsremmend en anti-allergeen. Zeer rustgevend voor de huid en de hoofdhuid. In combinatie met duivenkervel in haarverzorgingsproducten is het haar beter in staat om voedingsstoffen op te nemen en verbetert de circulatie van de hoofdhuid.
GLUCONOLACTONE – Een glutenvrij gefermenteerd levensmiddel uit zetmeel uit maïs. Kan ook worden gevonden in
bijen honing. Een natuurlijke conserveringsmiddel en het heeft een hydraterende en verzachtende werking op de huid.
GLUCOSE – Een suiker uit maïs en druiven die de huid verzacht en hydrateert en stimuleert om vocht vast te houden.
GLUCOSE BLUTAMATE – Combinatie van suiker en een aminozuur. Werkt hydraterend en vormt een filmend laagje over huid en haar.
GLUCOSE OXIDASE – Een enzym met natuurlijke antibacteriële eigenschappen.
GLUTAMIC ACID – een aminozuur. (Zie Amino Acids.)
GLYCERIN – Plantaardige glycerine. Komt in alle natuurlijke vetten voor als een plyvalant alcohol. Rijk vochtregulerend en verzachtend smeermiddel uit natuurlijke plantaardige oliën, al sinds duizenden jaren gebruikt in cosmetische producten. (Synthetische glycerine, ook bekend als propyleenglycol, is zeer irriterend voor de huid en hoofdhuid en is beter om te vermijden)
GLYCEROL ISOSTEARATE – Een glyceryl ester gebruikt in cosmetica als een verzachtend en verdikkingsmiddel.
GLYCERYL CAPRYLATE – Polyvalent alcohol, verestert met captylzuur van palmolie en/of kokosolie. Een emulgator, ook gebruikt in cosmetische formuleringen voor zijn antimicrobiële activiteit. Vaak actieve stof in deodorant.
GLYCEROL LINOLEATE, GLYCEROL LINOLENATE – Vitamine F. Huid beschermend en verkwikkend middel bestaande uit linolzuur en linoleenzuur, twee essentiële vetzuren. Gebruikt in crèmes. Het verzacht de ruwe, droge of schrale huid en helpt droog of beschadigd haar te verzachten en te revitaliseren.
GLYCERYL OLEATE – Polyvalent alcohol verestert met stearinezuur. Natuurlijke emulgator.
GLYCERYL STEARATE – Polyvalent alcohol, verestert met plantaardig vetzuur. Bevochtigingsmiddel en huidverzachtend middel verkregen uit plantaardige vetzuren, natuurlijke emulgator.
GLYCERYL STEARATE CITRATE – Polyvalent alcohol verestert met stearinezuur en citroenzuur. Natuurlijke emulgator.
GLYCERYL UNDECYLENATE – Een emulgator, ook gebruikt in cosmetische formuleringen voor de antimicrobiële activiteit. Heeft huidverzorgende eigenschappen.
GLYCINE SOJA OIL – Soja olie. Lichte plantaardige olie verkregen uit soja (GMO-vrij). Goed verzachtend middel, hoog in linololie, linoleenzuur en palmitine. Essentiële vetzuren die nodig zijn voor een gezonde huid.
GLYCOGEN – Een op suiker gebaseerd koolhydraat (polysaccharide) welke het lichaam gebruikt voor energie-opslag. (Zie Glycoprotein.)
GLYCOLIC ACID – Fruit zuur uit suikerriet en andere bronnen, vaak gebruikt in exfoliërende maskers en lotions om dode huidcellen te verwijderen en de celgroei te bevorderen. (Zie ook Fruit Acids.)
GLYCOPROTEIN – Een eiwit gekoppeld aan een polysaccharide (glycogeen). Een glycoproteïne (afgeleid van gist) bevat suikers en aminozuren, die bijdragen tot het versterken en gladmaken van de haarvezels.
GLYCYRRHIZA GLABRA (Licorice) ROOT EXTRACT – Verkregen door extractie van zoethoutwortel. Werkt ontstekingsremmend en anti-irriterend.