INCI Lijst D

INCI – D

D-ALFA-TOCOPHEROL – Vitamine E. Zeer krachtige anti-oxidant. Het beschermt de huid tegen kankerverwekkende vrije radicalen en is essentieel voor een goede benutting van zuurstof in de weefsels. In cosmetica fungeert het ook als een natuurlijk bewaarmiddel.

DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT – Wortelolie. De zaden van wortelen leveren een essentiële olie die rijk is aan bèta-caroteen, de voorloper van vitamine A en komt van nature voor in planten. Bevat ook een hoog gehalte aan vitamine E. Wortelolie bevordert de cel regeneratie van de huid en stimuleert de productie van talg bij een droge huid. Het hoge gehalte aan anti-oxidanten maakt het een uitstekend natuurlijke conserveermiddel in cosmetische formuleringen.
DECYL GLUCOSIDE – Natuurlijke reiniging en schuimmiddel gemaakt van fruit suiker en gebruikt in shampoos en vloeibare zepen voor zijn mild schuimende eigenschappen. (Zie ook Coco-glucoside)
DEHYDROACETIC ACID – Een organische verbinding gebruikt in cosmetische preparaten voor zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Een natuurlijke conserveermiddel.
DESERT HERB COMPLEX – Unieke haarverzorging kruiden-mix bestaande uit organische jojoba (Simmondsia chinensis), aloe (Aloe barbadensis) en yucca wortel (Yucca schidigera). (Voor meer informatie over deze ingrediënten, zie de individuele benamingen)
DIHYDROXYACETON (DHA) – Fermentatie van palmolie of koolzaadolie. Een natuurlijllk zelfbruinend ingrediënt.
DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE – Verkregen door extractie van zoethoutwortel. Werkt anti-irriterend, anti-allergisch en ontstekingremmend.
DIPTERYX ODORATA – Tonkaboon. Gebruikt voor de natuurlijke geur, die doet denken aan vanille.
DYCAPRYLYL CARBONATE – Plantaardige vetten gebruikt om de huid te voeden en te verzachten zonder een vettig gevoel achter te laten. Toegevoegd aan zonnecremes, moisturizers en anti-aging formuleringen om de smeerbaarheid van het produkt te verhogen.