INCI Lijst B

INCI – B

BACKHOUSIA CITRIODORA OIL – (Lemon myrtle oil) Verkregen uit de blaadjes van de lemon myrtle tree. Sterke antibacteriële werking, citrus aroma.
BAMBUSA ARUNDINACEA STEM POWDER – Bamboevezels. Verwijdert dode huidcellen door zachte massage en geeft een fluweelzachte en heldere teint.

BEESWAX (Cera Alba) – Door bijen geproduceerde was. Verzorgt en beschermt de gevoelige huid.
BEHENYL ALCOHOL – Een vette alcohol uit kokosnoten, gebruikt als emulsie stabilisator in cosmetische producten.
BEHENYL BEESWAX, STEARYL BEESWAX – Combinatie van bijenwas en stearinezuur (kokosolie). Zorgt voor natuurlijke binding in emulsies.
BENZALDEHYDE – Een onderdeel van chinese kaneel olie, gebruikt als een natuurlijke geurstof vanwege haar amandelachtige geur.
BENZYL ACETATE – Organische verbinding gevonden in bloemen. Gebruikt als een natuurlijke geurstog
BENZYL BENZOATE – Pure essentiële olie uit planten. Vaak gebruikt voor de geur in parfums.
BENZYL SALICYLATE – Zie Benzyl Benzoate.
BENZYLIC ACID – Zie Fruit Acids.
BETA VULGARIS ROOT EXTRACT – Gemalen rode biet poeder. Rijk aan polysachariden, van dit krachtige vochtregulerend ingrediënt is klinisch bewezen dat de huid het vocht tot maximaal 8 uur kan vasthouden door de vorming van een film op de huid. Fytonutriënten verbeteren de celvernieuwing en een hoog gehalte aan antioxidanten beschermen de huid tegen de schade van vrije radicalen. Het extract of sap van bieten wordt soms ook gebruikt voor de natuurlijke rode kleur in cosmetica.
BETA-CAROTENE – Oranje of rode samenstellingen, voorloper van vitamine A, wat zich van nature bevind in planten. Essentieel voor een gezonde huid. (Zie ook Daucus carota sativa root extract.)
BETAGLUCAN – Verkregen door extractie van gist. Beschermt cellen en versterkt de huid.
BETAINE – Een natuurlijk vochtregulerend middel verkregen uit suikerbieten. Gebruikt in haarverzorgings formules als een schuim versterker en in conditioners.
BETULA ALBA – Witte berken extract. Poeder extract uit de bast van de berk, bekend om zijn verzachtende en zuiverende werking op de huid. Herbalisten gebruiken het bij de behandeling van vele huidaandoeningen. Een uitstekende aanvulling op zon verzorgingsproducten en gezichtscrèmes.
BIOTIN – Natuurlijke Vitamine B8. Deze vitamine is een belangrijke factor voor de groei van weefsel en de goede werking van de talgklieren. Een biotine tekort kan leiden tot een droge huid en tot seborroïsch eczeem en vorming van roos en korstjes op de hoofdhuid. Biotine is essentieel voor het behoud van een normaal vetmetabolisme, voor de haargroei en voor een gezonde hoofdhuid en voorkomt gespleten haar.
BISABOLOL – Active stof uit kamille. Werkt ontstekingsremmend, rustgevend en verzacht de huid. Ideaal voor de gevoelige huid.
BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163) – Een veilig bij-product. Mineraal.
BIXA ORELLANA – Orleaanboom. Het wasachtige uittreksel uit een Zuid-Amerikaanse struik wordt gebruikt als een natuurlijke kleurstof. Annatto is roodachtig-bruin van kleur, maar wanneer het wordt gemengd met een zuur wordt het diep rood.
BORAGO OFFICINALIS SEED OIL – Bernagie olie. Voedzame olie met een hoog gehalte aan het zeldzame gammalinoleenzuur (GLA), komt ook voor in de menselijke moedermelk. Een ontstekingsremmend en kalmerend middel, zeer gunstig voor een aantal droge huidaandoeningen. In combinatie met Rosa Mosqueta ® (Rosa rubiginosa) olie en
alfalfa extract (Medicago sativa), is bernagie-olie een uitstekend ingrediënt in producten voor de droge of rijpere huid.
BOSWELLIA CARERII OIL – (Frankincense oil) Essentiële olie verkregen uit de Frankincense tree. Helpt lijntjes en rimpels te voorkomen. Geeft balans aan de vettere huidtypes.
BRASSICA CAMPESTRIS – Canola olie, Raapzaad olie. Een uitstekend verzachtend en voedend ingrediënt, vaak gebruikt in combinatie met chinawood (tungo) olie in haarverzorgingsproducten. Werkt hydraterent en geeft een soepele huid.
BRASSICA CAMPESTRIS / ALEURITES FORDI OIL COPOLYMER – Een natuurlijke copolymeer gemaakt door het combineren chinawood (tungboomolie) en raapzaad (canola) oliën onder hitte en druk. Geeft glans door toevoeging aan haar en lipverzorgings producten. Er worden geen kunststoffen of chemische toevoegingen gebruikt bij het maken van dit copolymeer.
BUCHU LEAF – Antiseptisch en ontstekingsremmend, helpt bij het oplossen van overmatig talg, verzacht en zuivert de huid. Een uitstekend ingrediënt voor de acne-gevoelige huid.
BUTYLHYDROXYANISOLE (BHA) – Anti-oxidant, helpt tegen vrije radicalen. Wordt gebruikt in voedsel en cosmetica.
BUTYL STEARATE – Een wasachtige vloeistof uit plantaardige vetten en olie. Gebruikt voor emulsies.
BUTYROSPERMUM PARKII – Shea boter. Boter verkregen uit de noten van de mangifolia boom in Centraal-Afrika, is ook bekend als Karite boter of Afrikaanse boter. Hoog gehalte in vetzuren en andere voedingsstoffen. Het is een ideaal ingrediënt voor vochtregulerend crèmes, anti-zonnebrand producten door natuurlijke UV-bescherming en haarconditioners.