INCI Lijst A

INCI – A

ABIES SIBIRICA – Dennenolie. Een aromatisch extract met antimicrobiële en tonifiserende eigenschappen. Een uitstekende aanvulling op gezichtsreinigingsmiddelen en natuurlijke deodorant. Vaak gebruikt als geurstof.

ACACIA CATECHU BARK POWDER – Acacia. Wordt gebruikt als een natuurlijke kleurstof in henna haarpreparaten.

ACACIA SENEGAL GUM – Arabische gom. Kruidengom als bindmiddel en emulgator in crèmes en lotions, en als een haarversteviger in styling gels en sprays.
ACER SACCHARUM – Ahornsuiker. Een natuurlijk fruitzuur, de milde exfoliërende werking helpt bij verwijderen van dode huidcellen en het bevordert celvernieuwing van de huid. Heeft anti-oxiderende eigenschappen.
ACHILLEA MILLEFOLIUM – Duizendblad. Extractie uit de bloemhoofdjes, werkt ontstekingsremmend en anti-irriterend. Geeft ook glans aan het haar en heeft een verstevigende werking op de huid.
ACIDOPHILOUS / GRAPE FERMENT – Zie Fruit Acids.
ACTINIA CHINENSIS – Kiwi extract. Verkregen door extractie van kiwi. Regenereert gespleten haar. Fruitzuur en Vitamine C beschermen de huid.
ADANSONIA DIGITATA – Baobab olie. Rijk verzachtend en helpt de elasticiteit in de huid te herstellen. Fijn voor een vochtarme, droge, zon-gestresste huid. Het hoge gehalte aan vitamine D maakt het ideaal voor gebruik na het zonnen. Rijk aan anti-oxidanten met name vitamine C en essentiële vetzuren, zeer voedzaam voor de huid.
AESCULUS HIPPOCASTANUM – Paardenkastanje. Ontstekingsremmend, anti-irriterend en mild samentrekkend en helpt om de doorbloeding van de huid te stimuleren. Vaak gevonden in massage lotions, en in producten voor de gevoelige huid vanwege de kalmerende eigenschappen. Bevat saponinen.
AGONIS FRAGRANS – Fragonia ™. Essentiële olie gedestilleerd uit een wilde aromatische struik die in Australië groeit, gebruikt in de aromatherapie om de evenwichtige en verkwikkende eigenschappen. Heeft antibacteriële eigenschappen. De handelsmerk naam, Fragonia ™, garandeert dat de olie de betreffende bestanddelen bevat.
ALANINE – Een aminozuur. (Zie Amino Acids)
ALARIA ESCULENTA – Eetbaar zeewier. Rijk aan essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Een rijke moisturizer, het stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur in de huid en helpt bij de ondersteuning van collageen en elastine om de elasticiteit van de huid te bevorderen.
ALCOHOL – Verkregen uit suikerbiet. Desinfecteert en zorgt voor natuurlijke conservering.
ALCOHOL DENAT. (38B, LAVENDEL) – Natuurlijke graanalcohol. Krachtig antiseptisch middel, natuurlijk verkregen door de gisting van koolhydraten in granen. Gedenatureerde alcohol 38b wordt ondrinkbaar door de toevoeging van een etherische olie. (Vele cosmetische formuleringen bevatten isopropyl alcohol, een petrochemische verbinding
gemaakt uit aardolie, dat veel goedkoper is maar erg ruw is voor de huid en de huid kan uitdrogen.)
ALEURITES FORDI – Chinawood olie, Tung olie. (Zie Brassica campestris/Aleurites fordi oil)
ALEURITES MOLUCCANA – Kukui notenolie. De olie van de kukuinoot uit Hawaii, rijk aan essentiële vetzuren. Een natuurlijke moisturizer en huid beschermer.
ALGAE EXTRACT – Een mix van verschillende rassen van rode algen, deze krachtige voedingsstof is rijk aan aminozuren, antioxidanten, vitamine C en vitamine B12. Kan de celvorming verbeteren en is klinisch aangetoond dat het de huid verstevigt bij regelmatig gebruik. Een uitstekende aanvulling op anti-aging formules. Extracten van Nannocloropsis oculata, Eucheuma spinosum en Gigartina stellata kunnen worden gebruikt voor dit doel. (Zie ook Chondrus Crispus)
ALGIN – Zeewierextract. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgator. Een ingrediënt dat zorgt voor een stabiel mengsel van stoffen die van nature niet goed mengen, zoals vet/olie en water. Alginate is ook een zeewierextract en wordt op dezelfde manier gebruikt.
ALLANTOIN – Verkregen uit de schil van de paardenkastanje. Werkt wondhelend en rustgevend voor de huid.
ALOE BARBADENSIS LEAF – Aloë Vera Filet. De hele gel-achtige filet uit het aloë blad. Heeft een verkoelende werking op de huid en is vochtregulerend.
ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, OIL – Aloë Vera. In de eerste eeuw na Christus schreef de Romeinse natuuronderzoeker Plinius uitgebreid over aloë als een helende middel voor wonden en schaafwonden. Het wordt beschouwd als een van de meest effectieve oplossingen van de natuur voor zonnebrand en huidirritaties, en als een fijn vochtregulerend middel voor droog haar en een droge huid.
ALTHAEA OFFICINALIS – Heemst wortel. Heeft een uitstekende kalmerende en vochtregulerende werking op de huid. Helpt om de huid te verzachten, te beschermen en te regenereren.
AMINO ACIDS – Aminozuren zijn “de bouwstenen” voor eiwitten. Omdat eiwitten noodzakelijk zijn voor elke levende cel en betrokken zijn in elke belangrijke proces in het lichaam, zijn aminozuren essentieel voor de gezondheid. Van de ongeveer 28 bekende aminozuren worden 80 procent door het lichaam gemaakt. De andere, bekend als essentiële aminozuren, zijn afkomstig uit voeding. Aminozuren ondersteunen eiwitten in de huid (collageen, elastine, enz.) en in bepaalde combinaties helpen ze de talgproductie van de huid te reguleren. Menselijk haar is opgebouwd uit 18 aminozuren, dat is de reden waarom veel kwaliteits haarverzorgingsproducten ze bevatten.
AMMONIUM LAURYL SULFATE – Tenside gebaseerd op kokosolie. Wasachtige stof met een reinigende werking.
AMYRIS BALSAMIFERA – Amyris olie. Etherische olie wordt gebruikt vanwege zijn aangename geur, en als een natuurlijke fixeermiddel in parfums. Deze geur is ook bekend als West-Indisch sandelhout.
ANACYCLUS PYRETHRUM – Glaskruid. Een prikkelende kruid gebruikt als een stimulans en circulatieversterker.
ANATTO OIL – Extractie van heel anattozaad in olijfolie. Het is een natuurlijke kleurstof, heeft roodachtige kleur.
ANDIRA ARAROBA – Goapoeder. Een natuurlijke samentrekkend middel. De chemische affiniteit voor de keratine elementen van de huid maakt dit kruid tot een uitstekende behandeling voor acne, eczeem en andere huidaandoeningen. Een kalmerend middel voor jeuk, schilfering of geïrriteerde huid.
ANGELICA ARCHANGELICA – Engelwortel. Zowel de essentiële olie als de gedroogde bladeren van dit kruid zijn zeer aromatisch. Engelwortel olie en engelwortel was hebben een uitstekende kalmerende werking op de huid.
ANGELICA SINENSIS – Chinese engelwortel. Tonifiërend voor huid en hoofdhuid. Het heeft een antibacteriële werking. Te gebruiken in preparaten tegen acne en andere huidaandoeningen.
ANIBA ROSAEODORA – Palissander hout. Etherische olie vaak gebruikt om zijn aangename houtbloemige geur. Een mild pijnstillende werking en het stimuleert de celvorming.
ANTHEMIS NOBILIS – Romeinse kamille. Een verzachtend middel voor de ruwe, droge huid wat al sinds de oudheid gebruikt wordt om haar kalmerende en verbeterende effecten. De verzachtende en hydraterende eigenschappen werken ook goed op het haar en de hoofdhuid. (Zie ook Chamomilla Recutita (Duitse kamille), Tanacetum annuum
(Blauwe kamille).
APHANIZOMENON FLOS AQUAE – Blauw Groene Alg. Samengesteld uit 50% tot 70% bruikbare eiwitten. Blauw groene alg wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege de milde smaak en gemakkelijk op te nemen voedingsstoffen. Een goede bron van enzymen, mineralen, sporenelementen en antioxidanten. Het aminozuurprofiel is vrijwel identiek
aan die van de mens, waardoor het gemakkelijk geabsorbeerd kan worden door de huid. Het wordt gebruikt in haarverzorgingsproducten voor haar eiwitgehalte, het geeft nieuwe kracht aan dof, beschadigd haar.
APPLE PECTIN – Zie Pectin
AQUA – Water. In onze formuleringen gebruiken we gedeïoniseerd water, gezuiverd water, waarvan de ionen zijn verwijderd. (Het deïonisatie proces verwijdert ook nitraten, calcium, magnesium en zware metalen.) Een paar van onze producten bevatten mineraal water uit een bron, hetzij natuurlijk koolzuurhoudend zoals Perrier, of zonder koolzuur zoals Evian.
ARACHIDYL ALCOHOL – Een vetalcohol afgeleid van kokosnoten, gebruikt als een emulsie stabilisator in cosmetische producten.
ARACHIDYL GLUCOSIDE – Verkregen door condensatie van arachidyl alcohol, een vetalcohol en glucose. Gebruikt in cosmetische producten als een oppervlakteactieve stof en emulgator.
ARACHIS HYPOGAEA – Pinda olie. Een uitstekend verzachtend middel vaak gebruikt in natuurlijke massage oliën en zepen.
ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT – Hoefblad. Antiseptische en antibacteriële werking. Wordt gebruikt om bepaalde huidaandoeningen te kalmeren. Het olie-extract verzacht en revitaliseert het haar en kalmeert de hoofdhuid. Een prima ingrediënt in conditioners, anti-pluis haarverzorgings producten. Ook in styling producten voor zwaar,
krullend en moeilijk te hanteren haar.
ARGANIA SPINOSA – Argan olie. Voedingrijke olie, rijk aan essentiële vetzuren en anti-oxidant vitamine E. Ondersteunt het collageen van de huid en verbetert de zachtheid en elasticiteit.
ARGININE – Een aminozuur. (Zie Amino Acids .)
ARNICA MONTANA (Flower Extract) – Arnica olie. Kruidenextract gebruikt in haartonic en massage producten vanwege haar voedende en ontstekingsremmende wondhelende eigenschappen.
ASCORBIC ACID – Vitamine C. Krachtig anti-oxidant en voedingsstof, zeer gunstig voor de huid. Speelt een essentiële rol bij de opbouw van collageen, het bindweefsel waaruit de huid voor 70 procent bestaat. Vitamine C is ook een natuurlijk conserveringsmiddel. Ascorbinezuur is een water oplosbare vorm van vitamine C. (Zie ook Calcium Ascorbate)
ASCORBYL PALMATE, ASCORBYL PALMITATE – Vitamine C uit plantaardige olie. Natuurlijk anti-oxidant. (Zie ook Ascorbic Acid .)
ASTER TRIPOLIUM – Zee Aster. Kalmerende middel waarvan klinisch bewezen is dat het roodheid en irritatie van de huid kan verminderen. Een uitstekende aanvulling op kalmerende formules voor de gevoelige huid.
ASTRAGALUS GUMMIFER – Tragacantgom. Een verdikkingsmiddel en bindmiddel in crèmes en lotions, deze kruidengom is ook een belangrijk ingrediënt in natuurlijke lotions, haarlak en gels. Zowel Arabische gom en tragacantgom zijn natuurlijke alternatieven voor synthetische polymeren (zoals PVP) gevonden in de meeste commerciële haarproducten.
AVENA SATIVA KERNEL FLOUR – Havermout. Natuurlijke reiniger en toner, zijn milde exfoliërende werking maak het een uitstekende aanvulling op gezichtsmaskers. Heeft een licht blekende werking en kan helpen om ouderdomsvlekken en andere oneffenheden van de huid te vervagen.
AVENA SATIVA STRAW EXTRACT – Haver stro. Anti-irriterend en verzachtende middel, rijk aan silica. Gebruikt in haarproducten om de structuur te verbeteren en glans te geven.