Er zijn zoveel manieren om jouw nagels van een mooi kleurtje te voorzien. Een heel bekende is de gel lak methode. Maar als je jouw nagels altijd in een kleurtje wil hebben dat past bij jouw outfit is een gewoon lakje ook superfijn.
En dan natuurlijk het liefst toxic free .

Want is het wel zo verstandig om dagelijks jouw nagels te lakken?
Nagellak bevat namelijk allerlei chemische stoffen die via je nagels je lichaam binnendringen.

Eén van die stoffen is trifenylfosfaat (TPHP). Deze chemische stof zorgt er voor dat plastic hard wordt, maar nog wel flexibel blijft.

Dat lijkt een ideaal ingrediënt voor nagellak, maar deze stof dringt binnen 10 uur via je nagels je lichaam in en kan jouw hormoonhuishouding verstoren.

Reden genoeg om minder nagellak te gaan gebruiken en/of te kiezen voor toxic free nagellak. Gelukkig zijn er allerlei toxic vrije nagellakjes op de markt.

Deze 2 merken vind ik het fijnst:

1. BoHo Green Cosmetics

De Nagellakjes van BoHo zijn verrijkt met 67,5 tot 73,5% natuurlijke ingrediënten, zodat ze zacht voor je nagels zijn en ze dus niet alleen van een prachtige glanzende kleur voorzien, maar tegelijkertijd ook verzorgen. De formule is sneldrogend en bevat bove3ndien een filter om verkleuring van de nagels te voorkomen.

De 9-free nagellakjes van BoHo zijn vrij van tolueen, formaldehyde, diputylphtlatate, hars van formaldahyde, parabenen, xylene, kamfer, styreen en benzophenone-1. De 10-free nagellakjes van BoHo zijn vrij van tolueen, formaldehyde, diputylphtlatate, hars van formaldahyde, parabenen, kamfer, styreen, colophony rosin en benzophenone-1.

De BoHo Nagellakjes zijn geschikt voor vegans, kan je gebruiken tijdens de zwangerschap en zijn uitermate geschikt voor kinderen.

2. Benecos

De natuurlijke nagellak van Benecos is 8-free en dus vrij van schadelijke stoffen die de nagels, nagelriemen of de handen kunnen irriteren of uitdrogen. De lijn bestaat uit 20 sprekende, trendy kleurtjes.

Benecos nagellak  is vrij van natriumlaurylsulfaat, aardolie, formaldehyde, tolueen, kolophonium, kamfer, phlataten, parabenen, siliconen en organohalogeen verbindingen. Uiteraard is de formulering ook vrij van triphenylphosphate (TPHP).

Ook deze nagellakjes zijn geschikt voor vegans, kan je gebruiken tijdens de zwangerschap en zijn uitermate geschikt voor kinderen.

Natuurlijke remover

Naast gifvrije nagellak, kan je ook jouw remover eens goed bekijken.

Jij hebt vast ook jouw nagellak verwijderd met remover op basis van aceton.

Ik ben daar mee gestopt, want aceton is bedoeld als oplosmiddel dat gebruikt wordt voor het verwijderen van lijm en verf. Het is oplosbaar in vet en kan daardoor je huid binnendringen.

Droge of beschadigde nagels worden door aceton alleen nog maar brozer. Aceton is een brandbare stofje en droogt je nagels namelijk uit…

Benecos laat zien dat het ook anders kan. Deze remover is namelijk 100% natuurlijk, geschikt voor vegans en verrijkt met sinaasappel en citroen.

What else do you need?