Energie is overal, het beïnvloed je en is continue in beweging.

Jouw gedachten, eetgewoonten en wat je doet heeft direct invloed op je energie en hoe jij je voelt. Ook de omgeving waar je je in bevindt en de mensen die je om je heen hebt zijn van invloed op hoe jij je voelt en jouw energiehuishouding. Situaties zoals de bedompte energie in een maandagochtend trein, of een ruimte waar je nog duidelijk de spanning van een ruzie of een pijnlijk gesprek in de lucht voelt hangen zijn vast herkenbaar. Het is allemaal energie en dat maakt het soms erg moeilijk om de rust in jezelf te vinden.

Ook stenen zijn energie en iedere steen is uniek van vorm, samenstelling, plaat van herkomst en trilling. De bijzondere eigenschappen van stenen maken het werken met stenen interessant en vooral als de energieën van stenen elkaar kunnen aanvullen. Een bijzondere combinatie is dan ook de Gouden Driehoek. De Gouden Driehoek bestaat uit Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Deze stenen hebben allemaal bijzondere eigenschappen maar vullen elkaar ook op een bijzondere wijze aan.

Los van elkaar zijn dit de eigenschappen;

Amethist:
Heeft een beschermende en zuiverende werking. Het is een steen die helpt om je overactieve geest tot rust te brengen en helpt je om in alle rust naar binnen te keren zodat je contact kunt maken met je innerlijke wijsheid.

Bergkristal:
Een sterke energetische steen en brengt positieve en vitaliserende energie. Het is een steen die je helderder laat waarnemen en neutraliteit verbetert.

Rozenkwarts:
De steen van de liefde en vrede en heeft een heerlijke zachte energie. Rozenkwarts maakt mild en bewust van je kwetsbaarheid. Het is een steen die je bevrijdt van zorgen en kalmerend werkt bij boosheid of teleurstelling. Rozenkwarts opent en zorgt voor innerlijke genezing en meer eigenliefde.

Bij het leggen van een Gouden Driehoek is het belangrijk dat je dit met volle aandacht doet. Het leggen van een Gouden Driehoek met een bedoeling zal de energetische ervaring versterken. Leg de Gouden Driehoek daarom op een plek die voor jou goed voelt. Door de stenen in een driehoek te leggen begint de energie van de stenen te stromen en vullen ze elkaar aan. De stenen hoeven niet per se dezelfde vorm te hebben maar zorg er wel voor ze ongeveer dezelfde grootte hebben zodat iedere steen de ander evenveel kan versterken.

De grootte van de steen is een beetje afhankelijk van de ruimte. Je kan het zo zien: haal van de kleinste steen van de driehoek één centimeter af en het aantal centimeter dat overblijft is de cirkel in meters is van de energetische uitstraling. Een steen van vijf centimeter heeft dus een stralingscirkel van vier meter. Het kan dus heel goed zijn dat je in een wat grotere ruimte meerdere Gouden Driehoeken neerlegt.

Een klein steentje Hematiet in het midden van de Driehoek zorgt ervoor dat alle stenen verbonden worden met de aarde. Hematiet zorgt er namelijk voor dat de stenen hun geabsorbeerde energie makkelijker kunnen afvoeren waardoor de energetische werking van de Gouden Driehoek langer effectief is. Een Gouden Driehoek is in principe zelfreinigend maar ook wat betreft verzorging is het belangrijk dat je blijft voelen. Het kan zeker geen kwaad om de stenen zo nu en dan even lekker te reinigen door ze onder koud water af te spoelen.

Blijf dus goed voelen en het is dan ook heel normaal om de Gouden Driehoek zo nu en dan te verplaatsen. Want alles is energie, alles verandert en dus ook jouw interactie met de Gouden Driehoek. Wanneer je goed blijft voelen zal je merken dat je Gouden Driehoek rust en balans in een ruimte creëert en zorgt voor een aangename sfeer.

De Gouden Driehoek is ideaal voor in een woonkamer maar ook in een kinderkamer of praktijkruimte kan de Gouden Driehoek heel erg goed zijn werk doen.